Lacuirea 3D UV, numita si lacuire selectiva este o tehnica de finisare tipografica menita sa confere o nota aparte unui element tipografic. Acest serviciu se refera la aplicarea unui lac, partial, pe anumite elemente grafice ale imaginii imprimate, precum scris, logo sau alte insemne. Recomandat este ca lacuirea selectiva sa fie folosita doar pe elementele in cazul carora se doreste o scoatere in evidenta.

In ceea ce priveste materialele tipografice care pot fi lacuite UV, gama este destul de variata. Cartile de vizita imprimate digital, fie ele cartoane speciale, multi strat, mini, pliate, decupate laser sau stantate, toate suporta procedeul de lacuire selectiva. De asemenea, aceasta poate fi aplicata si pe mape de prezentare, felicitari, coperte de carti, brosuri sau cataloage, afise, precum si alte materiale tipografice.

Avantajele lacuirii UV

  • Lacuirea 3D UV confera un plus de eleganta produselor tipografice ale unei persoane fizice sau ale unei companii. Folosirea acestei tehnici de finisare in cazul cartilor de vizita, de exemplu, aduce o nota de profesionalism unei persoane prin atentia acordata calitatii si a detaliilor.
  • Lacuirea 3D UV ofera protectie unui material tipografic. Culorile acestuia raman mai vii, nu se sterg si nu se amesteca intre ele. Iar, materialul rezista, in stare buna, o perioada mai lunga de timp.
  • Ajuta la diferentierea produselor tipografice de alte produse obisnuite, prin aspectul vizual si perceptia tactila neobisnuita.
  • Ajuta la evidentierea anumitor elemente grafice. Astfel, prin lacuirea selectiva a logoului, si a numelui brandului, acestea sunt mult mai usor de observat si de retinut.
  • Lacuirea UV scoate in evidenta intregul material tipografic, aspectul acestuia fiind unul mult mai special.
                   
Compania noastra  va pune la dispozitie mai multe tipuri de masini de lacuire selectiva 3D UV profesionale si de inalta calitate. Acestea fiind ideale pentru lacuire selectiva atat pe lucrari tiparite offset sau digital sau obiecte promotionale.