Duplo intră pe piața de lăcuire selectivă UV cu un echipament compact.

Lansare Duplo DDC-810 DuSense


Ce face?
Echipamentul  DuSense DDC-810 "Sensory Coater" este o imprimanta compactă tip inkjet utilizată pentru a imprima SELECTIV cu lac UV, cu opțiunea de finisari ridicate și texturate care seamănă cu embosarea. Poate prelua foi până la format B3 lung (364x740mm) și poate realiza lucrarea de lacuire selectivă  pe lucrari tiparite anterior.

Când a fost lansat si ce target de piață are?
Mașina a fost discutată și examinată în SUA anul trecut, însă lansarea oficială din Marea Britanie va avea loc în perioada 14-15 iunie la Festivalul de vară al lui Duplo. Vor exista, de asemenea, previzualizări la Grafitec și Dscoop. Lansarea internațională va avea loc la Ipex în octombrie.
 
Utilizatorii vizați sunt cei care doresc să adauge valoare din punct de vedere al costurilor prin utilizarea efectelor speciale. Nu este nevoie de ștanțe, astfel seriile scurte sau imaginea variabilă este posibilă. Duplo spune că este destinat pentru o exploatare economică de la unu până la 750 de exemplare.
 
Cum functionează?
Este, în esență, o imprimantă cu jet de cerneală monocolor, cu șir de 600 dpi. Poate produce efecte de înălțime variabilă de grosimi de 20-80 microni într-o singură trecere. Acest lucru este modest în comparație cu Scodix (a se vedea Alternative), care poate atinge 250 microni. Duplo spune: "Această tehnologie permite combinarea suporturilor de gramaj mare și detaliilor fine în aceeași imagine, precum și curbele netede și detalierea în linii frumoase fine, până la fonturi de 6pt."

Fișierele pot fi formate PDF sau TIFF, unde efectul DuSense a fost configurat ca un strat separat față de imaginea color și apoi extras ca un fișier monocrom separat. Există patru opțiuni de grosime, cu textură controlată de cartografiere înălțime a tonurilor de gri în lucrarea de artă.

Debitul de aer și detectorul de alimentare dublă se bazează pe tehnologia AMS existentă de la Duplo. Duplo subliniază că dimensiunea lungă a foii B3 ar putea fi, de asemenea, o foaie B2-plus tăiată pe o jumătate de lungime. Cu toate acestea, capacitatea alimentatorului pare modestă la o înălțime de 150 mm.

Lacul selectiv DuSense este furnizat în saci vidați de trei litri, și au un sistem simplu de reîncărcare a echipamentului. Duplo spune că trei litri pot imprima peste 3.500 de coli cu o grosime de 40 microni și o acoperire de 15%.
Este compatibil cu lucrari pre-imprimate produse pe HP Indigo (ElectroInk), printare offset sau orice alt material laminat cu film OPP ”corona treated” (?).  Rezultatul cu luciu mare se spune ca are un nivel de luciu de 99 (la fel ca si lacul de la Scodix), dar Duplo spune ca a vazut pana la 104 in teste. Este posibil să se pună un strat de lac lucios pe stratul laminat mat, pentru a da un rezultat oglindă pe foliile metalice.
Duplo spune că au in dezvoltare alte lacuri selective pentru a livra pentru alte tipuri de lăcuire în timp util.
Sistemul de autocurățare evită nevoia de curățare manuală zilnică, în timp ce masina de lăcuit poate fi oprită și lăsată neutilizată timp de până la cinci zile, după care poate fi pregătită să funcționeze în câteva minute, spune Duplo.

Camerele de urmarire a alimentării și sistemul de ajutor al alinierii Duplo IRM (Image Register Mark), pot garanta o precizie de alimentare de 0,2 mm pe toată lungimea foii. Există setări și ajustări automate pentru fiecare coală, care se extinde de la trecerea imaginii XY la întindere, înclinare și răsucire care sunt probleme obisnuite după laminare. Toate acestea sunt efectuate în timp real.

Controllerul și ecranul încorporat sunt bazate pe sistemul Windows. DuSense GUI permite altor aplicații compatibile cu Windows, cum ar fi Acrobat și programe de editare a imaginilor, să ruleze pe consola operatorului. Software-ul poate fi, de asemenea, instalat în departamentul de presă pentru a utiliza instrumentele integrale de pregătire a lucrărilor, precum și pentru estimari.
 
Care este diferenta fată de produsele anterioare?
Acesta este primul aparat de lacuire selectiva de la Duplo, deși compania a vândut masini de lacuit UV de-a lungul anilor.
 
Cat este de productiv / ce viteză are?
Duplo spune că, de exemplu, ar putea executa o lucrare de 600 de coli pe suport de 250 g / mp în 30 de minute, cu operațiuni nesupravegheate. Pe măsură ce stratul UV se întărește imediat, foile sunt pregătite imediat pentru operații de finisare. Duplo subliniază faptul că multi-finisherele de tăiere, cum ar fi DC-646 și DC-746, vor tăia fără să zdrobească efectele 3D care ieșeau peste margine, unde o ghilotină obișnuită ar putea să le deterioreze.
 
Ce suport si training se oferă?
Instruirea este asigurată la instalare de către Duplo. Pachetele de servicii pot fi adaptate nevoilor clienților, spune Duplo.
 
Cât costă?
Prețul de listă în UK va fi de £139,000.
(Aprox. 160.000 EUR).
 

SPECIFICATII
Dimensiuni max coala: 364x740mm
Rezolutie: 600x600dpi
Inaltime lacuire: 10-80microni
Gramaj suport: 157–450gsm (paper)
Viteza maxima: 1,080sph (SRA3/B3)
Suprafata la sol: 3.5x1.8m 
Contact Duplo International 01932 263900 www.duplouk.com