In ultimii ani, industria de printare s-a dezvoltat foarte mult, ajungand sa fie printre cele mai mari consumatoare de energie, dar s-a remarcat si ca un risc pentru mediul inconjurator si pentru sanatatea utilizatorilor. Imprimantele ecosolvent vin cu o solutie pentru rezolvarea acestei probleme, si anume utilizarea cernelii organice ecosolvent. Printre avantajele acestui tip de cerneala se numara reducerea emisiilor de compusi organici volatili, costuri reduse, posibilitati mai mari de reciclare. In plus, adoptarea de tehnologii prietenoase cu mediul reprezinta un avantaj competitiv din ce in ce mai apreciat de clientii unei companii. Imprimantele ecosolvent sunt special create pentru printuri outdoor durabile (bannere, prelate, steaguri, autocolante, mesh etc.), insa permit si realizarea cu succes de printuri indoor.

Va prezentam 3 imprimante ecosolvent in format mare flexibile si capabile sa ofere o calitate excelenta a imprimarii pentru lucrari de tiparire scurte precum si pentru o productie de volum mare.
  • Mutoh XpertJet 1641SR & 1682SR - Mutoh a lansat doua noi imprimante ecosolvent cu latimea maxima a materialului de 1.6 m. Fabricate si dezvoltate in Japonia, noile imprimante XpertJet prezinta elemente complet noi cum ar fi: cerneala noua in 7 culori - CMYK, Lc, Lm si LK, imbunatatiri multiple si functii inovatoare folosite in premiera la aceste tipuri de imprimante. Aceste au fost dezvoltate special pentru productia  de inalta calitate a imprimarii  pentru sign & display, pentru aplicatiile outdoor, precum si pentru imprimari indoor
mprimante ecosolvent
  • MUTOH VJ-628 - compacta precum o imprimanta de birou cu dimensiuni superioare de imprimare de 24 de biti, VJ-628 este cea mai mica imprimanta din gama de imprimante Mutoh, oferind un potential deosebit pentru a incepe o afacere pentru micii producatori, magazinele universale si copy-shopurile din zona. Cu o latime medie de 630 mm, modelul ValueJet 628, compact, usor de utilizat si cost-eficient, a fost dezvoltat pentru o gama larga de aplicatii, variind de la imprimarea in magazine, imprimarea comerciala, pana la imprimarea cu aplicatii de taiere.
  • MUTOH VJ-1604X -   flexibila, fiabila si capabila, aceasta imprimanta ofera o calitate excelenta a imprimarii pentru lucrari de tiparire scurte precum si o productie mare, aceasta are o viteza de productie de pana la 15 m² / ora. Mutoh VJ - 1604x   este foarte eficienta din punct de vedere al costurilor, se va dovedi a fi un motor de incredere pentru grafica interioara si exterioara de inalta calitate.
Imprimante ecosolvent