A technológia folyamatos fejlődésben van, és a különböző iparágakban folyó tevékenységnek alkalmazkodnia kell. A technológia leggyakrabban használt ága a folyamatautomatizálásra vonatkozik. Így az ismétlődő tevékenységeket gépekkel vagy programokkal kezdték végrehajtani anélkül, hogy az alkalmazottaknak kellett volna.

Az egyik olyan iparág, amely az automatizálást követően jelentős fejlődésen ment keresztül és számos előnnyel jár, a nyomdaipar. Az automatikus munkafolyamat különbséget tesz a támogatás és a nyomtatás között, csökkenti a hibákat, felgyorsítja a megvalósítási időt és természetesen jelentősen csökkenti a nyomtatás összköltségét.

Az automatizálás csökkenti a nyomtatási és gyártási hibákat

Az emberi hibák elkerülhetetlenek a legtöbb területen, különösen az olyan aprólékos tevékenységeknél, mint a nyomtatás. A legtöbb munka ezen a területen tervezési jóváhagyásokat, előre beállított beállításokat és egyéb specifikációkat foglal magában. Ha manuálisan történik, akkor a legtöbb esetben nagy a kockázata annak, hogy egy részletet kihagynak, és általában csak a nyomtatás után veszik észre. Így további költségek merülnek fel.

Az automatizálásban az egyetlen emberi beavatkozás az adatok és utasítások bevitelére, a gépek indítására és leállítására, valamint a végeredmény ellenőrzésére vonatkozik. Már a nyomtatott anyagok, a könyvek, újságok és folyóiratok, matricák, csomagolások és poszterek készítésének szakaszában is fontos szerepet játszik az automatizálás a hibák csökkentésében. Bár emberi alkotásként kezdődnek, a számítógépes programok képesek felismerni a helyesírási és tervezési hibákat, mielőtt azokat a nyomtatóknak küldenék. A kevesebb hiba kevesebb erőforráspazarlást és végső soron jobb termékminőséget jelent. Ezek alacsonyabb költségeket és magasabb termékértéket eredményeznek.

Az automatizálás kiküszöböli az ismétlődő tevékenységeket

A nyomtatás területén sok az ismétlődő tevékenység. Tekintettel arra, hogy a termelés gyorsasága a fő cél, az automatizálás elengedhetetlen megoldás e cél eléréséhez. Például rendelkezhet olyan automatizálási rendszerrel, amely integrálja az olyan folyamatokat, mint a lemezgyártás és a digitális befejező műveletek a nyomdai előkészítési munkafolyamatba. Ennek az integrációnak a segítségével a kezelők nyomon követhetik az egyes projektek állapotát, és rangsorolhatják az összes csatlakoztatott eszköz funkcióit.

Az automatizálás a papírt digitális formátumba konvertálja és fordítva

A nyomtatási folyamat másik fontos része a papír átalakítása digitális formátumba és fordítva. Automatizálás nélkül sok munkával jár például a régi dokumentumok digitális másolatokká alakítása, akár nyomtatás, akár egyszerű archiválás céljából. Ez kézi, ismétlődő, hibákra hajlamos munkát foglal magában.

Ezek a kézi tevékenységek természetesen magasabb költségekkel járnának. Időt és pénzt takaríthat meg a legújabb generációs automatizálási technológia kiválasztásával. A www.nis.ro oldalon megtalálhatja a Duplo International gépek kínálatát, amelyek nagy pontosságú automatikus utómunkálati technológiát kínálnak, ami segíti Önt egy sokkal hatékonyabb munkafolyamat kialakításában.