Nincsenek hozzáadva ehhez az ajánlathoz!
Nincsenek hozzáadva ehhez az ajánlathoz!
 
RO HU


Foliant Folier

 


Foliant FOILER Egység

1. Aranyozás
2. Formalakkozás effektus
 

A Foliant Folier egy opcionális modul, amely csatlakoztatható a Gemini laminálóhoz vagy akár a Foliant Vega, Mercury és a Taurus-hoz. Ennek a modulnak a segítségével a nyomtatványokra két speciális réteget vihetnek fel.

 


 
A Foliant Folier-el végezhető munkálatok:

 
1. Aranyozás - egy speciális fém fólia segítségével történik- Laserfoil (ezüst, arany és színes) digitális nyomtatásra lehet felvinni egészen 200 g/m2 vastagságig (nem használható speciális domború nyomattal el látott kartonra)
 
Az aranyozás két fázisban valósul meg:
 
Első fázisban nyomtatjuk fekete tonerel (vagy bármely CMYK szín skála kombinációjával a fekete el éréséhez) majd következik az aranyozás

Ezután a nyomtatvány át halad a foliázon amely ki van egészítve a Foliant Folier modullal, ami adagolja a Laserfoil fém fóliát. Az eredmény egy tökéletes aranyozott felület.
 

 
2. Formalakkozás effektus - ebben az esetben speciális átlátszó fólia vagy formalakkozó effektus fólia kerül a nyomatott részekre. Ez az effektus a nyomtató függvényében készíthető el amivel a kezelő rendelkezik.

A. A kezelő egy 5-6 színű digitális nyomtatóval rendelkezik (CMYK színskála és színtelen és vagy fehér toner):


A1. A kép teljes nyomtatása
A2. Matt fóliával való fóliázás
A3. Átlátszó tonerel való nyomtatás a matt fóliára, amelyre UV formalakkozás effektust következik.
A4. A nyomtatvány ezután áthalad a Foliant Folier egységen, amely egy átlátszó fóliát helyez rá, ennek eredménye pedig a formalakkozás effektus a nyomtatott részeken.
 
 
B. A kezelő egy 5-6 színű digitális nyomtatóval rendelkezik (CMYK színskála és színtelen és vagy fehér toner):
 
B1. A kép teljes nyomtatása
B2. Matt fóliával való fóliázás
B3. 4 színű+ fehér tonerel való nyomtatás a matt fóliára, amely UV formalakkozás effektust következik.
B4. A nyomtatvány ezután áthalad a Foliant Folier egységen, amely egy átlátszó fóliát helyez rá, ennek eredménye pedig a formalakkozás effektus a nyomtatott részeken.

C. A kezelő egy 4 színű klasszikus digitális nyomtatóval rendelkezik (CMYK színskála)
 
C1. Alap nyomtatása
C2. Matt fóliával való fóliázás
C3. Nyomtatás a matt fóliára, amely UV formalakkozás effektust következik. Figyelem! A fehér területeken a formalakkozás effektus eléréséhez egy halvány szürke (grayscale) felület nyomtatása szükséges.
C4. A nyomtatvány ezután áthalad a Foliant Folier egységen, amely egy átlátszó fóliát helyez rá, ennek eredménye pedig a formalakkozás effektus a nyomtatott részeken.